Στην Σουηδία πληρώνουν με τα χέρια! Πόσα χρωστάω; πέντε, πάρτα!



Στη Σουηδία έχουν πεταγμένη την πιστωτική κάρτα και έχουν αρχίσει να πληρώνουν με τα χέρια τους!
Σε μια προσπάθεια να προωθήσουν την επιχείρηματικότητα και ταυτόχρονα να αναβαθμίσουν ολοκληρωτικά το σύστημα πληρωμών τους προς τα εμπρός, μια πόλη στην Σουηδία, στο νότιο τμήμα της χώρας έχουν υιοθετήσει την σάρωση της παλάμης του χεριού ως μέσο αποδοχής πληρωμών!

Χαχαχα, πόσα σου χρωστάω; πέντε, πάρτα (μούτζα στυλ) Άπαιχτοι τελικά οι Σουηδοί.
Η είδηση ​​έρχεται από το Πανεπιστήμιο του Lund , οι οποίοι είπαν ότι τα τερματικά σάρωσης φλεβών έχουν εγκατασταθεί σε 15 καταστήματα και εστιατόρια σε Lund . Η ιδέα προήλθε από έναν φοιτητή μηχανικής στο πανεπιστήμιο πριν από δύο χρόνια .

Τώρα , 1.600 άνθρωποι έχουν υπογράψει για να χρησιμοποιήσουν το σύστημα και ο δημιουργός του ισχυρίζεται ότι είναι ταχύτερο και ασφαλέστερο από ό, τι τα παραδοσιακά μέσα πληρωμών η και ακόμη από τα συστήματα NFC (Near Field Communication).

Το πρότυπο φλέβας του κάθε ατόμου είναι απολύτως μοναδικό, δήλωσε ο ερευνητής Fredrik Leifland Έτσι, πραγματικά δεν υπάρχει κανένας τρόπος για τη διάπραξη απάτης με αυτό το σύστημα.

Είναι πολύ παρόμοιο σύστημα με την βιομετρική σάρωση αντίχειρα για εξακρίβωση, και η ίδια η τεχνολογία ήταν γνωστή για μερικά έτη τώρα . Ωστόσο, ποτέ δεν είχε χρησιμοποιηθεί στον "κόσμο των πληρωμών".

«Έπρεπε να συνδέσουμε όλους τους συμμετέχοντες, μια εργασία η οποία ήταν αρκετά πολύπλοκη : τα τερματικά σάρωσης φλεβών, τις τράπεζες, τα καταστήματα και τους πελάτες », πρόσθεσε ο Leifland .

Πως όμως λειτουργεί;

Για να εγγραφούν στην υπηρεσία , οι πελάτες πρέπει να επισκεφθούν ένα κατάστημα ή εστιατόριο στο οποίο υπάρχει εγκαταστημένο το τερματικό, έπειτα θα πρέπει να γίνει σάρωση της παλάμη τους τρεις φορές, και να πληκτρολογήσουν τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλιση τους και το τηλέφωνο τους. 

Μόλις γίνει αυτό, το σύστημα στέλνει ένα μήνυμα στο κινητό τους, όπου εκεί μπορούν να δηλώσουν την επιλογή πληρωμής τους.

Το όλο σύστημα έχει απευθείας σύνδεση με τους τραπεζικούς λογαριασμούς και "εκτελεί" τις εντολές πληρωμών που πρέπει να λαμβάνονται δύο φορές το μήνα. π.χ. 15 και 30

Πιστεύετε ότι οι πληρωμές με το άγγιγμα του χεριού θα μπορούσαν να χρηησιμοποιηθούν πιο ευρέως στο μέλλον;


Σχόλια