5 Τρόποι για να βγάλετε χρήματα από την διαφήμιση σας στο ίντερνετ


Καταρχήν δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος εκεί έξω που να πιστεύει ότι μπορεί να βγάλει χρήματα από την διαφήμιση στο ίντερνετ χωρίς να επενδύσει ένα μικρό αρχικό κεφάλαιο.

Ας δούμε όμως πως μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα μιας διαφήμισης με αρκετά χαμηλό μπάτζετ:

Εφαρμόζωντας τους 5 τρόπους που αναφέρω παρακάτω θα σας βοηθήσει να αποκομίσετε τα μέγιστα από το διαφημιστικό σας μπάτζετ:

  1. Χρησιμοποιείστε Ad extensions στην διαφήμιση σας, τι είναι αυτά; είναι απλά links δηλαδή υπερσύνδεσμοι που προσδίδουν "βάθος" στην διαφήμιση σας. Το Google σας αφήνει να γράψετε ότι θέλετε για τίτλο στα extensions, έτσι εάν είστε λίγο δημιουργικοί θα κάνετε θαύματα!  Απλά σκεφτείτε λέξεις που έχουν σχέση με την επιχείρηση σας η και με το κοινό που απευθύνεστε και χρησιμοποιείστε τες.
  2. Μην παραμυθιάζεσται σχετικά με το να είστε στην 1η θέση των διαφημίσεων, εάν είστε στην 3η η ακόμη και στην 4η θέση είναι πάρα πολύ καλά γιατί πάλι κερδίζετε πελάτες αλλά με σημαντικά μικρότερο κόστος!
  3. Διαγράψτε τις λέξεις κλειδιά που δεν δουλεύουν. Μπορεί στο παρελθόν οι ίδιες λέξεις κλειδιά να σας είχαν φανεί χρήσιμες σήμερα όμως για τον Α η Β λόγο δεν δουλεύουν, αντί λοιπόν να κάθεστε και να σπάτε το κεφάλι σας γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό απλά διαγράψτε τες και προχωρήστε.
  4. Quality score: Όσο πιο καλός είναι ο δείκτης ποιότητας της διαφήμισης τόσο πιο χαμηλή θα είναι και η τιμή που θα πληρώνετε στο Google. Από τι εξαρτάται ο δείκτης ποιότητας; από τις λέξεις κλειδιά της διαφήμισης, από το κείμενο της διαφήμισης και από την σελίδα που θα οδηγηθεί ο χρήστης όταν κάνει κλικ στην διαφήμιση σας. Όσο πιο σχετικά είναι τα παραπάνω τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο δείκτης ποιότητας. Αποτέλεσμα; περισσότεροι πελάτες με λιγότερα έξοδα.
  5. Φροντίστε η καμπάνια σας να ενισχύει την φίρμα σας. Σε κάθε διαφήμιση που κάνετε καλό θα είναι να αναφέρετε και την φίρμα σας διότι με αυτόν τον τρόπο εμπνέεται εμπιστοσύνη στον χρήστη. Δηλαδή; είναι καλύτερα να λέτε "Ανδρικά ρολόγια Ιωάννου" από το να λέτε "Ρολόγια"
Όλα τα παραπάνω είναι πολύ απλά στην εφαρμογή τους και θα σας βοηθήσουν τα μέγιστα στην βελτιστοποίηση της διαφήμισης σας.

Σχόλια