Google Διαφημίσεις: Το "Δείξε" και "Πες" στην καλύτερη μορφή του!

Όσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο, με τον έναν η τον άλλον τρόπο θα έχουν δοκιμάσει την διαφήμιση στο Google. Οι εντυπώσεις; μάλλον θετικές θα έλεγα από την πλειονότητα των χρηστών.

Οι επαγγελματίες λοιπόν που ασχολούνται με την διαφήμιση στο διαδίκτυο καταλαβαίνουμε ότι μερικές φορές είναι πιο εύκολο να «δείξεις» και όχι να «πεις», κατά την διάρκεια προώθησης της καμπάνιας μιας επιχείρησης.

Δεδομένου λοιπόν ότι οι διαφημίσεις αναζήτησης συνεχίζουν να εξελίσσονται, το Google προχώρησε όπως πάντα ένα βήμα παραπέρα και ενσωματώνει σε πειραματική μορφή "beta" την παρουσίαση εικόνων στις διαφημίσεις του δικτύου αναζήτησης.

Όπως βλέπετε στην εικόνα παρακάτω σας επιτρέπει να προσθέσετε νέα οπτικά στοιχεία για τις διαφημίσεις αναζήτησης.


Βέβαια εδώ να τονίσω ότι επειδή το όλο πρότζεκτ είναι σε πειραματικό στάδιο "beta" η συγκεκριμένη υπηρεσία διατίθεται μόνο για αγγλόφωνες διαφημίσεις.

Επίσης εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι τον τελευταίο καιρό το Google έχει προσθέσει αρκετές "επεκτάσεις" στο δίκτυο αναζήτησης, όπως π.χ. την δυνατότητα να συνδέσεις την διαφήμιση σου με το Google Places, η ακόμη να δείχνεις τα τηλέφωνα της εταιρείας σου, κλπ.

Όσον αφορά όμως τις επεκτάσεις εικόνας είναι σίγουρα κάτι το εντυπωσιακό διότι σας επιτρέπουν να μεταφέρετε με μεγαλύτερη ακρίβεια το στυλ του προϊόντος σας κάνοντας τις διαφημίσεις σας πιο πλούσιες και πιο κατατοπιστικές, ώστε να ξεχωρίζουν σε μια πολυσύχναστη αγορά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι καθώς εξελίσσεται το διαδίκτυο, οι χρήστες του Google αναμένουν να δουν πιο πλούσιο και πιο ποικίλο περιεχόμενο.

Θέλετε βοήθεια με την διαφήμιση και προώθηση της εταιρείας σας;

 Στείλε email


Σήμερα περισσότερες από μια στις έξι αναζητήσεις στο Google παρέχουν αποτελέσματα με οπτικό περιεχόμενο.

Οι επεκτάσεις εικόνας θα εμφανίζονται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν η ίδια μηχανή αναζήτησης διαπιστώσει ότι η αναζήτηση του χρήστη είναι σχετική με οπτικό περιεχόμενο.

Για παράδειγμα, είναι πιο πιθανό ότι οι επεκτάσεις εικόνας θα εμφανίζονται για μία αναζήτηση, όπως "fiat καινούργιο μοντέλο" από αναζητήσεις όπως "κοντινές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων".

Κάτι σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι θα πρέπει να έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για τις εικόνες που θέλετε να εμφανίσετε με τις διαφημίσεις σας.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την καινούργια υπηρεσία του Google θα πρέπει να συμπληρώσετε αυτή εδώ την φόρμα.

Σχόλια