Πως να σταματήσετε τις εταιρείες να χρησιμοποιούν τα στοιχεία σας στο Facebook

Από την στιγμή που το Facebook εισήλθε στο χρηματιστήριο πολλά πράγματα άλλαξαν στην δημοφιλή πλατφόρμα, όπως για παράδειγμα η χρήση των προσωπικών μας δεδομένων προς όφελος των διαφημιστικών εταιρειών με απώτερο στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών του Facebook.

Το σημερινό μου άρθρο έχει ως σκοπό να εξηγήσει πως μπορούμε να προφυλαχτούμε (όσο αυτό είναι δυνατόν) από συγκεκριμένο είδος διαφήμισης, τα λεγόμενα sponsored stories.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

  1. Πηγαίνετε στην σελίδα που γράφει τις πληροφορίες για το άτομο σας (κάντε κλικ, εάν είστε συνδεδεμένοι στο facebook θα πάτε εκεί, δηλαδή στην σελίδα "about") 
  2. Κατεβείτε κάτω στην σελίδα (scroll) και βρείτε την ενότητα που είναι τα LIKES, εκεί στο δεξί πάνω μέρος κάντε κλικ στο εικονίδιο που έχει το μολύβι, επιλέξτε "edit settings" και από την λίστα που θα βγάλει επιλέξτε > other & interests (δείτε φώτο) και αλλάξτε το privacy σε ιδιωτικό (only me)


Το κάνατε; ωραία! τώρα από εδώ και στο εξής καμία εταιρεία δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα σας στις διαφημίσεις της.

Λίγα λόγια παραπάνω: Σίγουρα έχετε δει την εταιρεία Χ η το προιόν Ψ στο επάνω μέρος του timeline σας και πάνω από την διαφήμιση το εξής λογότυπο:

"Ο Ανδρέας Γιαννάτος και η Αλίκη Αλέκου τους αρέσει η Χ Εταιρεία η το Ψ προιόν"

Μόλις λοιπόν αλλάξετε τα settings όπως περιγράφω τα ονόματα σας δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν από τις εταιρείες προκειμένου να προσελκύσουν τους φίλους σας.

Πιστεύω να βρήκατε χρήσιμο το άρθρο, αν ναι θα το εκτιμούσα εάν το μοιραζόσασταν η αφήνατε το σχόλιο σας, επίσης κλείνοντας εάν θέλετε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε κάποια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

Σχόλια