Πως να κερδίσετε ότι θέλετε με ελάχιστη διαπραγμάτευση

Όταν ακούμε την λέξη "διαπραγμάτευση" κατευθείαν μας έρχετε στο μυαλό ότι είναι ένα παιχνίδι που αφορά μόνο έμπειρους επαγγελματίες. Στην ουσία όμως δεν είναι έτσι.

Από την αύξηση του μισθού (απο αυτόν που έχει απομείνει) εώς και την αγορά ενός αυτοκινήτου, ακόμα και αν είστε ο πιο ντροπαλός άνθρωπος που υπάρχει, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να κερδίσετε αυτό που θέλετε μέσω της διαπραγμάτευσης. Ας δούμε πως;


Να θυμάστε την λαική ρήση: Η μισή ντροπή δική σας, η άλλη μισή εννοείται
 Πως να προετοιμάσετε τον ευατό σας για μια διαπραγμάτευση:
  • Κάντε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έρευνα:
    Η γνώση είναι δύναμη. Όσα περισσότερα ξέρετε για το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης τόσο πιο ισχυρή θα είναι η θέση σας. Ανεξάρτητα απο το τι θα διαπραγματευτείτε, θα νιώθετε πιο άνετοι ψυχολογικά στην διάρκεια της διαπραγμάτευσης.
  • Εξασκηθείτε πριν διαπραγματευτείτε:
    Ίσως να ακούγετε ανόητο, αλλά μόνο αυτό δεν είναι. Εάν είστε νευρικοί στην διάρκεια της διαπραγμάτευσης τότε όλη η γνώση του κόσμου δεν θα μπορέσει να σας φανεί χρήσιμη.

    Τι να κάνετε; έχετε δύο επιλογές, πρώτον σταθείτε μπροστά από έναν καθρέφτη και πείτε τα η εναλλακτικά μπορείτε να τα πείτε σε κάποιο μέλος της οικογένεια σας η κάποιον φίλο σας. Εμπειρικά σας διαβεβαιώ ότι βοηθάει τα μέγιστα, μόνο προσέξτε μην "ερωτευτείτε" τον καθρέφτη.
  • Μείνετε ήρεμοι και μην διαφωνείτε:
    Ενώ η διαπραγμάτευση μοιάζει σαν συζήτηση, δεν είναι συζήτηση, έτσι μην συμπεριφέρεστε σαν να συμμετέχετε σε μια συζήτηση.

    Διαφωνώντας σε μια διαπραγμάτευση δεν θα σας οδηγήσει πουθενά, και αν αφήσετε τα συναισθήματα να σας παρασύρουν τότε αυτό που θα πετύχετε θα είναι να χάσετε την προσοχή του άλλου προσώπου ως προς την διαπραγμάτευση.

    Κρατήστε τα πράγματα απλά και μείνετε ήρεμοι. Η διαπραγμάτευση δεν είναι για το ποιός θα "κερδίσει" αυτό που θέλει, είναι μία συμφωνία όπου όλοι όσοι συμμετέχουν αποχωρούν στο τέλος με κάτι που έχει αξία για αυτούς.
Επομένως μια μικρή προετοιμασία μπορεί να μας βοηθήσει τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων μας.

Μην ξεχνάτε:
  • Να φροντίσετε όσο γίνετε να περνάτε δημιουργικά τον χρόνο σας [δηλαδή μαθαίνοντας νέα πράγματα]
  • Όσο μπορείτε να χαμογελάτε, να είστε κοινωνικοί, μην κρατάτε τον ευατό σας απομονωμένο.
  • Ο άνθρωπος που αξίζει να προσέξετε ιδιαίτερα σε αυτούς τους αλλόκοτους καιρούς είναι ο ευατός σας και η οικογένεια σας, αν φυσικά η κατάσταση σας το επιτρέπει και μπορείτε βοηθήστε και τον διπλανό σας.
  • Κάνοντας κάτι καλό σας κάνει να αισθάνεστε καλά, με τελικό αποτέλεσμα τα πράγματα που σας αφορούν να παίρνουν τροπή προς το καλύτερο, θετική σκέψη.
  • Περπατείστε και συζητήστε, η αδράνεια είναι κίνδυνος.
  • Γίνετε "οπαδοί του απλού"
Αγαπητέ φίλε-φίλη, σε ευχαριστώ που διάβασες το άρθρο μου, αν νομίζεις ότι είναι ενημερωτικό και χρήσιμο θα σε παρακαλούσα να το μοιραστείς με τους φίλους σου χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαδίδοντας όποιο άρθρο νομίζεις ότι είναι χρήσιμο, βοηθάς εμένα να συνεχίσω την συγγραφή παρόμοιων μελλοντικών άρθρων διότι νιώθω ότι επιβραβεύεις την προσπάθεια μου και επίσης μπορεί να βοηθήσεις κάποιον φίλο η άγνωστο που μπορεί το συγκεκριμένο άρθρο να του φανεί χρήσιμο.

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σχόλια