Πως να ελέγξετε αν κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας στο facebook

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο facebook.

Σήμερα απλά θα σας δείξω τον πιο απλό και εύκολο τρόπο για να μπορείτε να ελέγχετε τον λογαριασμό σας και ανάλογα την περίσταση να λάβετε την κατάλληλη προφύλαξη.
prostasia-tou-logariasmou-sas-sto-facebook.jpg 
Ευτυχώς το ίδιο το facebook μας δίνει την δυνατότητα να ελέγχουμε και να προφυλασσόμαστε από τυχόν ανεπιθύμητες προσβάσεις στον λογαριασμό μας.

Τι θα πρέπει να κάνουμε;

Καταρχήν επιλέγουμε από το πάνω δεξιό μέρος της σελίδας του λογαριασμού μας στο facebook το άσπρο μικροσκοπικό βελάκι που βρίσκετε ακριβώς δίπλα στην ενότητα "αρχική σελίδα".

Το βελάκι μας ανοίγει ένα αναπτυσσόμενο μενού το οποίο μας δίνει 5 επιλογές, στην περίπτωση μας επιλέγουμε [Ρυθμίσεις Λογαριασμού]

Μόλις μεταβούμε στην σελίδα των ρυθμίσεων στο αριστερό μέρος της σελίδας μας παρουσιάζονται 8 επιλογές. 

Από προεπιλογή του facebook η σελίδα ρυθμίσεων ανοίγει στην επιλογή "Γενικά" κάτω ακριβώς από αυτήν την επιλογή υπάρχει η δεύτερη κατά σειρά επιλογή "Ασφάλεια" την οποία επιλέγουμε.

Η οποία μας οδηγεί στην σελίδα των ρυθμίσεων ασφαλείας όπου επιλέγουμε την τελευταία επιλογή που έχει το όνομα "Ενεργές Συνδέσεις" εκεί μπορούμε να δούμε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό μας και αν δεν αναγνωρίσουμε κάποια  συσκευή, πανεύκολα μπορούμε να επιλέξουμε τον αποκλεισμό της δραστηριότητας της απλά πατώντας τον υπερσύνδεσμο-link-που εμφανίζετε με την ανωτέρω περιγραφή δίπλα στα στοιχεία της συσκευής.

Επίσης αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε (ας πούμε εγώ δεν το έχω επιλέξει για διάφορους λόγους) την δεύτερη κατά σειρά επιλογή στην σελίδα με το όνομα "Ειδοποιήσεις σύνδεσης" και κάθε φορά που κάποιος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας στο facebook σας ενημερώνει είτε με μήνυμα στο κινητό σας είτε μέσω email.

Σχόλια