Adblock Browser στο Android - Τέλος οι ενοχλητικές διαφημίσεις

Adblock Browser στο Android Τέλος οι ενοχλητικές διαφημίσεις


Το Adblock είναι ένα από τα ποιο δημοφιλή και χρήσιμα extensions για το Google Chrome και Firefox στα PC καθώς και για το Safari στα MAC.

Η επιτυχία αυτή ανοίγει την όρεξη στους developers του extension, το οποίο μπλοκάρει τις ενοχλητικές διαφημίσεις, και θέλουν να επεκταθούν στο πιο διάσημο mobile λειτουργικό σύστημα, το Android.


Η Adblock δουλεύει πάνω σε έναν Android browser, ο οποίος θα έρχεται με την δυνατότητα να μπλοκάρει διαφημίσεις που θα κρίνονται ενοχλητικές. Οι διαφημίσεις που θα κρίνονται μη ενοχλητικές και δεν θα επηρεάζουν το σερφάρισμα, δεν θα φιλτράρονται από τον browser.

Σε ένα post στο Google+ Adblock Browser for Android community, ένας developer ανέφερε ότι ο Adblock browser για το Android είναι βασισμένος στο Firefox για το Android και ότι η ομάδα του Adblock άφησε τα features του Firefox ανέγγιχτα και πρόσθεσε μόνο την τεχνολογία που έχουν αναπτύξει για να μπλοκάρουν διαφημίσεις.

Όσο αφορά στο μέλλον, οι developers λένε ότι η ομάδα θα ενσωματώσει features τα οποία δεν είναι διαθέσιμα στον Firefox. Για παράδειγμα θα έχει την δυνατότητα να αναπαράγεις YouTube video κατευθείαν από τον browser χωρίς να σε παραπέμπει σε διαφημίσεις.

Η Adblock μάλιστα, μόλις έδωσε σε κυκλοφορία μια beta έκδοσή του για το Android. Η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη ακόμη στο Google Play καθώς ο Adblock browser πρέπει να περάσει από Google review.

Σχόλια