Η Καταχώρηση Ιστοσελίδων στο Google και η Σχέση τους με τον Τσοβόλα


Η καταχώρηση της ιστοσελίδας σας στο Google είναι μια πάρα πολύ απλή διαδικασία που μπορεί ο καθένας να την κάνει μόνος του.

Μπορεί ήδη να έχετε αρχίσει την αναρώτηση σχετικά με την σχέση που έχει η καταχώρηση της ιστοσελίδας σας στο Google με τον κ. Τσοβόλα που διετέλεσε Υπ. Οικονομικών επί Α. Παπανδρέου.

Η συγκεκριμένη σχέση λοιπόν εντοπίζεται:

Στην γνωστή σε όλους μας φράση "Τσοβόλα Δώστα Όλα"

Τι σημαίνει όμως η παραπάνω φράση στην δική μας περίπτωση;

Ξοδέψαμε ώρες και ημέρες η και μήνες για να φτιάξουμε την ιστοσελίδα μας, λοιπόν μετά από τόσο κόπο δεν θα πρέπει λογικά να πάμε και να την καταχωρήσουμε στο Google; και αντί της δημοφιλούς ανωτέρω φράσης να παραφράσουμε και να πούμε "Google Καταχώρησε τα Όλα"

Καλά τα λογοπαίγνια, αλλά πως ακριβώς γίνετε η καταχώρηση ιστοσελίδων στο Google;


Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

Σημαντικό: Προκειμένου να καταχωρήσετε την ιστοσελίδα σας στο Google θα πρέπει να έχετε λογαριασμό στο Google, για παράδειγμα εάν χρησιμοποιείτε κάποια από τις υπηρεσίες όπως π.χ. το gmail τότε έχετε λογαριασμό, εάν όχι θα πρέπει να ανοίξετε έναν.

Πως να ανοίξετε λογαριασμό;
  • Πηγαίνετε στην Αρχική σελίδα του Google, κάνετε κλικ στο μπλε πλήκτρο [επάνω δεξιά] που γράφει "Είσοδος" και έπειτα κάνετε κλικ εκεί που λέει "Άνοιγμα Λογαριασμού" [κάτω από το κουτί της σύνδεσης]
  • Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας
  • Συυχαρητήρια μόλις ανοίξατε λογαριασμό στο Google
Ποιό είναι το επόμενο βήμα;
  • Πηγαίνετε εδώ: https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url
  • Μέσα στο πλαίσιο που γράφει URL γράφετε την διεύθυνση της ιστοσελίδας σας, π.χ. http://itcompanygr.blogspot.gr/
  • Συμπληρώνετε τα νούμερα στην φόρμα Captcha [δείχνει ότι είστε άνθρωπος και όχι ρομποτάκι] και πατάτε "Submit Request"
  • Συγχαρητήρια μόλις ειδοποιήσατε το Google για την ιστοσελίδα σας.
Τι θα πρέπει να γνωρίζετε;
  • Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία που υπάρχουν στο webmaster tools θα πρέπει να αποδείξετε ότι η ιστοσελίδα που μόλις καταχωρήσατε σας ανήκει, αυτό γίνετε με διάφορους τρόπους και υπόσχομαι να γράψω ένα αναλυτικό άρθρο περί αυτού, προς το παρόν εάν έχετε δυσκολίες στείλτε μου ένα email.
To webmaster tools είναι ένα πολυεργαλείο SEO που θα σας βοηθήσει τα μέγιστα στην σωστή προώθηση της ιστοσελίδας σας.

Τι παγίδες υπάρχουν και πως να φυλαχθείτε;

Η παγίδα που υπάρχει είναι μία αλλά τεράστια, τι εννοώ;

Όταν δεν γνωρίζετε πως να κάνετε την πιστοποίηση ιδιοκτησίας της ιστοσελίδας σας μόνοι σας και ζητήσετε από ένα Χ άτομο να σας την κάνει, τότε αυτόματα του δίνετε στην κυριολεξία την ιδιοκτησία της εταιρικής σας ιστοσελίδας!

Ασχέτως εάν δεν του έχετε παρέχει πρόσβαση στον σέρβερ σας η στο domain. Το γνωρίζατε αυτό;

Μάλλον όχι θα έλεγα.

Επομένως εάν θελετε κάποιος να σας βοηθήσει για να κάνετε την διαδικασία της πιστοποίησης βεβαιωθείτε ότι:
  • Η διαδικασία θα γίνει στον δικό σας λογαριασμό Google και όχι στον δικό του [μπορείτε να ανοίξετε ένα δεύτερο λογαριασμό μόνο για αυτόν τον λόγο εάν υποθέσουμε ότι φυσικά ήδη έχετε έναν]
  • Ότι είναι έμπιστος και τίμιος επαγγελματίας [πριν αρχίσετε να συνεργάζεστε με οποιονδήποτε καλό είναι να δείτε πρώτα @εάν ταιριάζουν τα χνώτα σας@ λέγαμε παλιά στο χωριό μου, σωστός;
  • Να γνωρίζετε ότι η ποιοτική δουλειά στο οτιδήποτε από έναν επαγγελματία πάντοτε έρχεται σε μια συγκεκριμένη τιμή, επομένως ότα αποφασίζετε για συνεργασίες μην αποφασίζετε με γνώμονα το φθηνότερο, αποφασίστε με γνώμονα την ανταπόδοση.
Θα ήταν ευχάριστω να ακούσω την γνώμη σας μέσω του σχολιασμού, διότι μέσω συζήτησης αναπτύσσονται ιδέες, λύσεις και άλλα πολλά.


Σχόλια