Κατασκευή e-shop σε Wordpress Πανεύκολα Χωρίς Τεχνικές Γνώσεις!

Παρακάτω θα σας δείξω τον καλύτερο τρόπο για την κατασκευή ενός e-shop στην πλατφόρμα του Wordpress χωρίς καν να έχετε την παραμικρή γνώση περί τεχνικών η προγραμματιστικών θεμάτων!

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η ανάγκη για την προβολή των προιόντων-υπηρεσιών μιας εταιρείας στο διαδίκτυο είναι πιο επιτακτική από ποτέ λόγω κυρίως της οικονομικής κρίσης.

Έχοντας λοιπόν ένα e-shop (ηλεκτρονικό κατάστημα) και κάνοντας τις κατάλληλες κινήσεις μπορείτε να επεκτείνετε το εύρος του πελατολογίου σας πέρα από τα στενά όρια του "συνοικιακού μαγαζιού" με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις εταιρικές πωλήσεις σας.

Τα πάντα είναι μαθηματικά, δηλαδή: Περισσότερος κόσμος = Περισσότερες ευκαιρίες για πώληση, απλά μαθηματικά!

Εάν το e-shop σας δεν είναι φιλικό προς τον χρήστη δεν θα κάνετε καμία πώληση!


Τι δυνατότητες θα έχει το e-shop μου;
  • Responsive Design, Ευπροσάρμοστος σχεδιασμός, δηλαδή όταν κάποιος έχει πρόσβαση μέσω κινητού τηλεφώνου η τάμπλετ το e-shop σας προσαρμόζεται αυτόματα στην αντίστοιχη οθόνη του χρήστη με αποτέλεσμα την απόλυτη χρηστικότητα για τον εκάστοτε χρήστη.
  • W3C Standards, Είναι συμβατό με τα πρότυπα του World Wide Web Consortium, που είναι ο κύριος διεθνής οργανισμός προτύπων για το World Wide Web (πως αρχίζουν οι ονομασίες από όλες τις ιστοσελίδες; www) Ο συγκεκριμένος λοιπόν οργανισμός έχει θέσει κάποια σχεδιαστικά πρότυπα τα οποία χαρακτηρίζονται ως standards παγκοσμίως. Περιττό να πω ότι το 95% των ιστοσελίδων τα αγνοούν.
Θέλετε να δείτε εάν η ιστοσελίδα σας είναι συμβατή; http://validator.w3.org/
  • Payment Gateways, Δυνατότητα επιλογής τρόπου πληρωμών χρησιμοποιώντας σχεδόν όποιον τρόπο θέλετε.
  • Shopping Cart, Ότι χρειάζεσται για το e-shop σας μέσα σε μία και μόνη εφαρμογή! δεν θα χρειαστεί να τρέχετε δεξιά και αριστερά ψάχνοντας στο πως να κάνετε πράγματα η στο πως θα μπορούσατε να προσθέσετε κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα έλειπε από κάποια τρίτη λύση.
  • Tax and Shipping, Έτοιμη λύση για εύκολο υπολογισμό του τελικού κόστους αποστολής, ακόμη διαθέτει ενσωματεμένες εφαρμογές για παράδοση μέσω των μεγαλυτέρων εταιρειών παγκοσμίως όπως είναι π.χ. η UPS, DHL κλπ. Εσείς το μόνο που κάνετε είναι π.χ. να γράψετε ότι το ΦΠΑ θα είναι για παράδειγμα 20% και για αποστολή χρεώνετε 5 ευρώ, απλό δεν είναι;
  • Coupon Codes, Σας δίνει την δυνατότητα να φτιάξετε όσα κουπόνια θέλετε για όσα προϊόντα θελήσετε. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κάνετε πιο δελεαστικό κάποιο προϊόν στους επισκέπτες του e-shop σας. Άλλωστε σε ποιόν δεν αρέσει μία έκπτωση; 
  • Affiliate Stores, Πολύ χρήσιμο εάν δεν έχετε κανένα προϊόν η υπηρεσία να πουλήσετε! Τι εννοώ; Μπορείτε με αυτόματο τρόπο να "εισάγετε" προϊόντα στο e-shop από το Amazon, ebay, κλπ. Έτσι κάθε φορά που κάποιος θα αγοράζει κάτι από το e-shop σας εσείς θα κερδίζετε ένα μέρος του συνολικού ποσού αγορών ως προμήθεια (συνήθως από 4%-9%) Δεν θα έχετε εμπόρευμα! Δεν χρειάζεστε φορολογική έναρξη για ηλεκτρονικό εμπόριο! Πληρώνεστε άμεσα! Δεν ασχολείστε με μεταφορές-παραδόσεις! Αλλά; Έχετε σχεδόν τα ίδια κέρδη με το να είχατε δικά σας προϊόντα, χωρίς βέβαια το φορολογικό τρέξιμο! Καλό; Τέλειο θα έλεγα!
  •  Stock Management, Κάθε φορά που γίνετε πώληση το σύστημα από μόνο του ανακαθορίζει τις διαθέσιμες ποσότητες. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε εύκολα να δούμε που υπάρχουν ελλείψεις και να κάνουμε τις απαιτούμενες ενέργειες (παραγγελίες, εκπτώσεις, κλπ)
  • Download Stores, Σκέφτεστε την έναρξη e-shop για ψηφιακά downloads; Είστε στο σωστό σημείο! Το σύστημα μπορεί να χειριστεί δωρεάν και επί πληρωμή ψηφιακά προϊόντα. Σε σχέση με άλλα CMS όπου τέτοιες ενέργειες απαιτούν ξεχωριστές εφαρμογές, εδώ τα έχετε όλα σε ένα!

Το καλύτερο; Συνήθως όλα τα συστήματα CMS η οι εφαρμογές που εφάπτονται σε αυτά είναι στην Αγγλική γλώσσα, μπορεί βέβαια να δέχονται μετάφραση αλλά συνήθως είναι μια διαδικασία ολίγον τι περίπλοκη για κάποιον που δεν γνωρίζει σχετικά.

Το σύστημα e-shop wordpress είναι και αυτό γραμμένο στα Αγγλικά, ΑΛΛΑ; είναι πανεύκολο στην μετάφραση καθώς δεν χρειάζεται να ψάχνετε για μεταφράσεις και να τις ανεβάζετε στον server. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γράψετε το κείμενο στα Ελληνικά!

Επίσης περιλαμβάνει:
  • Order Manager (Πανεύκολη διαχείριση των πληρωμών)
  • Check out pages (Ενσωματωμένη ειδική σελίδα πληρωμών) 
  • Designer Tools (Πολύ εύκολος σχεδιασμός του e-shop σας)
  • Regions (Εύκολη γεωγραφική επιλογή με ένα κλικ)
  • Full Branded (Με ένα κλικ έχετε παντού το brand (ετικέτα) της εταιρείας σας)
Βέβαια τώρα θα σκέφτεστε;

Καλά μας τα είπες, αλλά πόσο κάνει για να το αγοράσουμε;


Πολύ ωραία! Αλλά μήπως υπάρχουν και άλλες χρεώσεις;

Χαίρομαι που ρωτήσατε! ασφαλώς και υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις, ποιες είναι αυτές;
  1. Αγορά Domain name (θα στοιχίσει 15 ευρώ τον χρόνο)
  2. Αγορά Hosting (θα στοιχίσει 150 ευρώ τον χρόνο)
  3. Σας το εγκαθιστώ στον server εγώ προσωπικά εάν αγοράσετε το domain και το hosting από εμένα! Κόστος; Δωρεάν!
Μήπως θα πρέπει να πληρώνω ετήσια και την τιμή του προγράμματος;

Όχι, η τιμή είναι των 88,11 ευρώ είναι μια και έξω πληρωμή, αλλά οι πληρωμές για το hosting και το domain είναι επαναλαμβανόμενες ετήσιες πληρωμές.


Σχόλια