Microsoft, Google και Facebook Ενάντια στους Χάκερς

Σε μια σημαντική κίνηση προκειμένου να γίνει το σερφάρισμα των χρηστών ασφαλέστερο προχωρούν οι τεχνολογικές εταιρείες Microsoft, Google και Facebook .

Όπως ανακοίνωσαν, πρόκειται να «αβαντάρουν»  τους «καλούς» χάκερς, προκειμένου να εντοπίζουν διάφορους ηλεκτρονικούς «ιούς».

Το πρόγραμμα ανταμοιβής των «φιλικών» χάκερς φέρει την ονομασία Hackerone.
Οι πριμοδοτήσεις κυμαίνονται από 300 έως και 5,000 δολάρια (περίπου από 220 έως και 3.700 ευρώ). Ένα ειδικό πάνελ θα καθορίζει την αμοιβή, η οποία μπορεί να είναι και υψηλότερη σε περίπτωση που κριθεί, ότι εντοπίστηκε κάποιος ιδιαίτερα επικίνδυνος «ιός».

Όλοι οι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν, εκτός από τους χρήστες στις χώρες που οι ΗΠΑ δεν έχουν εμπορικές σχέσεις όπως η Κούβα, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Συρία. Επίσης, στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος και παιδιά με την προϋπόθεση, ότι έχουν τη σχετική έγκριση των γονιών τους.

Οι αμοιβές θα καταβάλλονται από τη Microsoft και το Facebook. Η Google από την πλευρά της θα παρέχει προσωπικό, το οποίο θα συγκροτεί τα πάνελ που θα ορίζουν τις αμοιβές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Hackerone στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://hackerone.com/ibb

Σχόλια