7 "Εργαλεία" για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας

Ο κόσμος κατακλύζετε απο εργαλεία πωλήσεων: Λογισμικά, Φυλλάδια, Φύλλα εργασίας, και άλλα παρόμοια.

Όλα όμως αυτά τα εργαλεία αποδεικνύονται ασήμαντα και άχρηστα εάν δεν έχετε τα πνευματικά και συναισθηματικά εργαλεία που δημιουργούν την πραγματική ευτυχία.

Ίσως σκέφτεστε ήδη ότι "τι είναι αυτά που λές;" αυτά που λέω λοιπόν θα σας δώσουν την απαιτούμενη ώθηση ώστε να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε με επιτυχία στην σημερινή δύσκολη εποχή και όχι μόνο να διατηρήσετε αλλά και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

Η συμπεριφορά σου επηρεάζει άμεσα τους πελάτες σου

  • Υπομονή: Εάν είστε υπομονετικός θα αφήσετε τους πελάτες σας να αποφασίζουν με κριτήριο τον δικό τους χρόνο και όχι υπό την πίεση σας.

    Άλλωστε γνωρίζετε πολλούς που φύτεψαν ένα δέντρο και το μεγάλωσαν τραβώντας το; Αν δεν έχετε υπομονή και η διαδικασία πώλησης παίρνει παραπάνω χρόνο από αυτόν που θα θέλατε εσείς με αποτέλεσμα τον εκνευρισμό σας, αυτό αυτόματα περνάει στον πελάτη και τον κάνει πιο διστακτικό από ότι ήταν αρχικά για να αγοράσει το προιόν σας.
  • Δέσμευση: Εάν έχετε δεσμευτεί για την επιτυχία σας αλλά και για την επιτυχία των πελατών σας τότε θα κάνετε ότι απαιτείτε προκειμένου να κάνετε την δουλειά σας (μέσα στα όρια των νομικών και ηθικών ορίων)

    Αν όμως δεν έχετε δεσμευτεί (βλέπε αυτογνωσία) τότε συνεχώς θα αποτυγχάνετε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα σας και εκτός αυτού θα λαμβάνετε τις χειρότερες αποφάσεις την χειρότερη δυνατή χρονική στιγμή.
  • Ενθουσιασμός: Ο ενθουσιασμός σας είναι μεταδοτικός, εάν είστε ενθουσιώδεις για τον ευατό σας, την εταιρεία σας και το προιόν σας τότε αυτό "μεταδίδετε" στους πελάτες σας και αρχίζουν να πιστεύουν ότι μπορείτε να τους κάνετε την ζωή καλύτερη; πιο εύκολη;

    Αν όμως δεν είστε ενθουσιώδεις τότε περνάτε στην αντίθετη πλευρά όπου περιβάλλεται απο αρνητικές και ατελείωτες αντιρρήσεις.
  • Περιέργεια: Η περιέργεια είναι απαραίτητη τόσο για την προσωπική όσο και για την επαγγελματική σας ανάπτυξη.

    Περάστε τον χρόνο σας (όσο λίγο η πολύ διαθέτετε) για να μάθετε καινούργια πράγματα που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να εξυπηρετήσετε καλύτερα τους πελάτες σας.

    Εάν είστε αρνητικός η πιστεύετε ότι δεν υπάρχει κάτι νέο για να μάθετε τότε οι ιδέες σας θα παραμένουν στάσιμες, η καριέρα σας θα αρχίσει να φθείρετε με σταθερό ρυθμό και ο ανταγωνισμός κάποια στιγμή θα σας βγάλει εκτός "παιχνιδιού".
  • Θάρρος: Αν έχετε κουράγιο θα μπορέσετε να πάρετε τις κατάλληλες αποφάσεις για ενδεχόμενη επέκταση της επιχείρηση σας σε νέους τομείς η περιοχές.

    Θα μπορείτε να μάθετε απο τυχόν λάθη διότι θα τα βλέπετε ως ευκαιρία μάθησης. Αν όμως δεν έχετε θάρρος δεν θα γνωρίζετε τι να κάνετε εάν τα πράγματα αρχίσουν να μην πηγαίνουν καλά και απλά θα μένετε άπρακτος, επίσης τις μικρές αποτυχίες θα τις παρουσιάζετε ως "Τιτανικό".
  • Ακεραιότητα: Αν έχετε ακεραιότητα δεν θα υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στον σκοπό σας και τα πραγματικά σας κίνητρα.

    Επομένως επειδή δεν θα υπάρχει "κρυφή ατζέντα" οι πελάτες σας θα αισθάνονται άνετα να συνεργαστούν μαζί σας.

    Αν όμως δεν έχετε ακεραιότητα οι πελάτες συνήθως θα έχουν το αίσθημα της γκρίνιας και την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά, επομένως αντί να αγοράζουν θα τείνουν προς την αποφυγή της αγοράς.
  • Ευελιξία: Η ζωή μας είναι μία συνεχής αλλαγή, τίποτα δεν μένει το ίδιο. Εάν είστε ευέλικτοι μπορείτε να παρατηρήσετε τι λειτουργεί και τι όχι και να κάνετε τις απαιτούμενες αλλαγές προσαρμόζοντας την επιχείρηση σας στις μεταβαλλόμενες συνθήκες (αρκετά επίκαιρο).

    Αν όμως δεν είστε ευέλικτοι θα συνεχίσετε να δουλεύετε με μια "εύθραστη" στρατηγική και θα εφαρμόζετε ξεπερασμένες τακτικές που δεν θα οδηγούν πουθενά. 
Σκεφτείτε το, αξίζει να το προσπαθήσετε και αν θέλετε βοήθεια με το διαδικτυακό μάρκετινγκ της εταιρείας σας επικοινωνήστε μαζί μου.

697 7729 700 | Στείλε email | Ανδρέας Γιαννάτος

Δευτέρα - Παρασκευή | 9:00 - 19:00


Σχόλια