Πως να ανοίξετε αρχεία που έχουν άγνωστες επεκτάσεις

Το άνοιγμα αρχείων μπορεί καμία φορά να είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό και να σας παιδεύει προκειμένου να βρείτε το κατάλληλο πρόγραμμα για να το ανοίξετε. Αυτό κυρίως συμβαίνει όταν το αρχείο που θέλετε να ανοίξετε έχει κάποια άγνωστη επέκταση η δεν έχει καθόλου.

Σίγουρα θα έχετε κατεβάσει κάποιο αρχείο (εικόνα, βίντεο. κλπ.) που η επέκταση του δεν είναι γνωστή σε εσάς με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να το ανοίξετε.

Έχετε ακούσει για το wolfram alpha; αν όχι τότε χάνετε, θα σας δείξουμε πως μπορείτε να ανοίγετε τέτοιου είδους αρχεία χρησιμοποιώντας το wolfram alpha.

torrent file extension

Πηγαίνοντας λοιπόν στον ιστότοπο του wolfram alpha και απλά στο πεδίο αναζήτησης γράψτε το όνομα της επέκτασης με το dot (.) και αυτό αυτόματα θα σας βγάλει όλα τα προγράμματα που μπορούν να ανοίξουν το αρχείο σας. 

Τι γίνετε όμως όταν το αρχείο δεν έχει επέκταση; μπορεί να αναγνωριστεί απο μια μοναδική ψηφιακή υπογραφή (φαίνετε στο τελευταίο κουτί της παραπάνω εικόνας-file signature-).

Πώς βρίσκουμε την ψηφιακή υπογραφή του αρχείου μας; το πιο γνωστό πρόγραμμα που υπάρχει για αυτήν την περίπτωση είναι το TrIDNet το οποίο θα πρέπει να κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας.

Μαζί με το πρόγραμμα κατεβάζουμε και όλα τα XML αρχεία του, έπειτα ανοίγουμε το TrIDNet.exe και πατάμε το πλήκτρο "Rescan Defs" (ΠΡΟΣΟΧΗ-ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΤΑΤΕ) και μετά απλά drag&drop τα αρχεία που θέλουμε να ανοίξουμε, και μόλις μάθουμε τα στοιχεία του αρχείου ξαναχρησιμοποιούμε το wolfram alpha για να βρούμε το κατάλληλο πρόγραμμα για να το ανοίξουμε.
ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΜΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΣΑΣ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ (πατήστε F2 και μην ξεχάσετε το dot(.)

Σχόλια